Wędzarnia ogrodowa

Wędzarnia ogrodowa pozwoli Ci na samodzielne przygotowywanie pysznych potraw. Nasza wędzarnia ogrodowa ma 36 cali długości x 18 cali średnicy. Zrobiłem wędzarnie ogrodową o długości 12 cali, co daje dokładną szerokość standardowego 4 x 10 stóp. blacha stalowa, minimalizująca odpady. Dogodnie są to wymiary, które pozwoliły mi wykorzystać niektóre stojaki ze stali nierdzewnej, przeznaczone jako część zamienna do grilla. Potrzebujesz prostych narzędzi ręcznych, spawacza, 4-calowego. szlifierka kątowa i piła szablowa. Podszedłem dnem paleniska warstwą cegieł ognioodpornych, aby zapobiec zbyt szybkiemu wypalaniu się pudełka i oszczędzaniu ciepła. Stworzyłem palacza, aby można go było wygodnie podzielić na trzy części: palenisko, główną komorę dymową i ramę. Łącznie ważą one prawie sto funtów, ale uchwyty w komorze dymnej ułatwiają dwóm osobom poruszanie się. Inteligentne użycie nakrętek skrzydłowych oznacza, że ​​nie potrzeba żadnych narzędzi do montażu. Bądź przygotowany na zaproszenie – ze swoją wędzarnią ogrodową – do wielu imprez plenerowych. Pomimo, że wszystkie drzwi jakie ma wędzarnia ogrodowa są dobrze uszczelnione, natura ciekłego dymu polega na tym, aby wylać się z każdego pęknięcia i z dna komory dymu. To trwale zabrudzi pokład, nawet jeśli drewno zostało właśnie zapieczętowane. Proponuję zrobić dużą tacę z blachy, z podniesioną wargą, aby przejść pod nią. Zainstalowałem w komorze dymowej zasłonę spustową, aby ułatwić sprzątanie.